MC-delar - All information om MC-delarAlternativa MC-delar

Alternativa MC-delar

Alternativa MC-delar är MC-delar vilka är tillverkade för din MC men inte sålda via MC-tillverkaren eller dess generalagenter. Dessa MC-delar kallas MC-piratdelar och kan i vissa fall vara tillverkade i samma fabrik och i samma tillverkningslina som MC:ns originaldelar med det är vanliga att piratdelar är tillverkade av företag inriktade helt på pirattillverkning i låglöneländer vilket innebär att tillverkningsprocessen och MC-delarna inte har kvalitétskontrollerats. En del av MC-piratdelarna har i tester visat sig vara så dåliga att bromssträckan förlängs med 15% eller att bromsbeläggen spruckit sönder vid hård körning.

De så kallade piratdelarna är normalt mycket enkla kopior av MC-originaldelarna tillverkade på billigast möjliga sätt. Det finns dock också alternativa MC-originaldelar som klarar lika höga krav som originaldelarna till motorcykeln. Skillnaden mellan motorcykeltillverkarnas reservdelar och de alternativa MC-originaldelar är ibland endast vara kartongen för dessa kan ha tillverkats i samma fabrik.Var Kan jag köpa alternativa MC-originaldelar?

Alternativa MC-originaldelar

När du ska köpa alternativa MC-originaldelar till din motorcykel finns det ett par saker som du ska reflektera över. Om MC-delen inte påverkar säkerhet kan du köpa motorcykeldelen var som helst. (Om inte MC-delen slits borde du förstås inte behöva köpa en piratdel).

  • Om MC-delen inte påverkar säkerhet kan du köpa motorcykeldelen var som helst men tänk på att billiga piratdelar slits snabbare.
  • Om du ska köpa en mc-del som har med sökerheten att göra eller en mc-del som slits mycket ska du välja någon större och seriöst MC-butik i stan eller på nätet.