MC-delar - All information om MC-delarPiratdelar till motorcykeln

Piratdelar till motorcykeln

Piratdelar är MC-delar som är reservdelar och ofta ser de precis ut originaldelarna till MC:n. Skillnaden är att MC-piratdelarna är mycket billigare och att kvalitén kan variera kraftigt. Ofta har piratdelarna tillverkats av någon tredje part som är specialister på pirattillverkade MC-delar. Normal har inte piratdelarna heller genomgått någon specificerad kvalitétskontroll under tillverkningsprocessen och dess livslängd och tillförlitlighet kan vara mycket låg i värsta fall.

Piratdelarna till motorcyklarna ska inte blandas ihop med alternativa originaldelar och som normalt har samma kvalité som originaldelarna.Vågar jag köpa MC-piratdelar?

MC-Piratdelar

Du ska inte skaffa de billigaste MC-piratdelarna om det gäller motorcykelns bromssystem eller drivlinan (kedja, kuggkransar, motor) eller MC-delar som utsätts för kraftigt slitage. Köp aldrig piratdelar så som bromsbelägg, bromsskivor eller bromsvajrar. Räkan också med att MC-piratdelarna har sämre passform och livslängd än andra reservdelar.

Piratdelar ska vara sådana delar som det inte spelar så stor roll om de går sönder under drift och som är väldigt billiga. Detta kan vara MC-delare som till exempel ljuddämpare, avgassystem eller olika lampor.